O nás

Firma JMP STUDIO ZDRAVÉHO SPANÍ byla založena v roce 1994 jako ryze česká společnost. Od počátku se specializujeme na výrobu matrací pro zdravé spaní a s tím související sortiment. Vsadili jsme na spolupráci s českými kvalitními dodavateli, kteří jsou odborníky ve svých oborech.

Výroba našich matrací je umístěna ve Valašském Meziříčí. Velký důraz dáváme na výběr materiálů a používáme jen ty nejkvalitnější. Matrace jsou dlouhodobě vyvíjeny i testovány. Prioritou jsou pro nás vysoké užitné vlastnosti našich výrobků, jejich hygienická kvalita a snadná údržba. Matrace vyrábíme na míru a dokážeme vyrábět i atypické tvary matrací dle požadavků našich zákazníků.

Budova výroby Budova výroby - brána Sklad jader matrací Sklad jader matrací 2


Prvním naším výrobkem byl lehací systém VALTY – pružný rošt s matrací, který v inovované podobě vyrábíme dodnes a za více než třicet let si ho pořídilo několik desítek tisíc zákazníků. Sortiment se postupně rozšiřoval o postele a ložnice, rošty, další typy matrací a doplňky pro zdravý spánek – polštáře, přikrývky, chrániče atd. Dnes v naší nabídce najdete více než třicet typů vysoce kvalitních matrací vlastní výroby a několik desítek postelí a ložnic z masivu nebo z lamina, rozkládací lůžka nebo čalouněné postele. Vše od prověřených českých výrobců, se kterými dlouhodobě spolupracujeme také při vývoji nových výrobků nebo inovací.

Provozujeme čtyři vlastní prodejny JMP Studio zdravého spaní. Showroomy v Praze 4 - Michli, v Brně a ve Valašském Meziříčí disponují prodejní plochou od cca 600 do cca 900 m2 a tak zde najdete široký výběr vystavených postelí, ložnic, roštů, matrací a doplňků. Showroom v Praze 5 Smíchov vystavuje na cca 130 m2 naše top produkty – vybrané postele z masivu a matrace. Ve všech prodejnách se vám budou věnovat naši vyškolení a ochotní kolegové, kteří vám poradí při výběru výbavy pro spánek nebo s dotazy ohledně zdravého spaní.

Budova a sídlo firmy ul. Ohradní Prodejna Smíchov ul. Radlická Prodejna Brno ul. Masná Prodejna Valašské Meziříčí ul. Masarykova


Název firmy "JMP" má dva významy: jednak vychází z počátečních písmen jmen obou majitelů firmy, tj. Jelínek – Martina – Petr, druhý význam vyjadřuje hlavní zaměření firmy, tj. Jelínek - matrace - postele.

JMP STUDIO ZDRAVÉHO SPANÍ - jak šel čas
1994: Založení firmy, počátek výroby matrací ve Valašském Meziříčí, otevření prodejny ve Valašském Meziříčí
1995: Otevření prodejny v Praze 5 na Malé Straně
1996: Otevření prodejny v Brně v Králově Poli
1997: Povodeň ve Valašském Meziříčí, která postihla výrobní halu i prodejnu. Následovala rekonstrukce výrobní haly a rekonstrukce a rozšíření prodejny ve Valašském Meziříčí. V tomto roce také byly spuštěny první webové stránky firmy, které pak byly v průběhu let mnohokrát modernizovány
1998: Rozšíření prodejny v Praze 5 o vedlejší prodejní prostory a suterén
2000: Otevření vlastní prodejny v Praze 4 – Michli v Ohradní ulici
2002: Povodeň v Praze, kdy došlo k vytopení části prodejny Praha 5, následovala rekonstrukce suterénu prodejny. V tomto roce také došlo k rozšíření prodejny ve Valašském Meziříčí.
2003: Stavba nové výrobní haly ve Valašském Meziříčí a přesun výroby mimo povodňové pásmo.
2008: Stěhování prodejny v Brně do nových a větších vlastních prostor v ulici Masná
2010: Rozšíření prodejny v Praze 4 Michli o jedno podlaží
2015: Stěhování prodejny v Praze 5 do nového, moderního prostoru v ulici Radlická v Praze 5 na Smíchově
2017: Pořízení nové technologie pro výrobu matrací na míru
2022: Námi vyráběné matrace prošly náročným testováním a získaly certifikát kvality. V akreditované zkušebně nábytku TZÚ Brno jsme provedli testování matrací v rámci inovačního voucheru IN JMP - číslo - CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_358/0027788. Za finanční podpory EU se realizovaly testy námi vyráběných matrací, které ověřily splnění technických a legislativních požadavků na užitné vlastnosti a bezpečnost dle odpovídajících technických norem. V projektu bylo využito know-how, technické a technologické vybavení TZÚ s.p. Přínosem inovačního projektu bylo potvrzení dosažených technických vlastností, způsobu provedení, funkčnosti a bezpečnosti našich nově vyvinutých vzorků matrací k tomu, abychom mohli nabízet na trhu výrobky, které vyhovují požadavkům z pohledu užitných vlastností, bezpečnosti, ergonomie a komfortu vedoucí ke zdravému spánku.
2024: Máme radost, že se k nám vrací mnoho našich zákazníků, kteří u nás nakoupili v minulých letech. Vysoká kvalita a dlouhá životnost našich výrobků je naší prioritou. V naší nabídce najdete jak osvědčené a lety prověřené výrobky, tak i pravidelné novinky.

Newsletter

Přihlaste se k odběru novinek a buďte informováni o všech zajímavých slevách a akcích